Sałatka ziemniaczana z pieczarkami

14 listopada 2010, dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

ziemniaki

sól

pieczarki

cebula

ogórki kiszone

majonez

pieprz

Ziemniaki w łupinkach gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy i zimne obieramy ze skórki. Kroimy w kostkę. Pieczarki gotujemy w osolonej wodzie i po ostygnięciu drobno kroimy. Cebulę i ogórka kiszonego drobno siekamy. Łączymy wszystkie składniki, dodajemy majonez, solimy i pieprzymy dość mocno.

Sałatkę można jeść jako samoistne danie lub dodatek – do mięs, kotletów, smażonej kiełbasy czy parówek.

file1289749942



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...