Sałatka ziemniaczana z pieczarkami

14 listopada 2010,
dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

ziemniaki

sól

pieczarki

cebula

ogórki kiszone

majonez

pieprz

Ziemniaki w łupinkach gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy i zimne obieramy ze skórki. Kroimy w kostkę. Pieczarki gotujemy w osolonej wodzie i po ostygnięciu drobno kroimy. Cebulę i ogórka kiszonego drobno siekamy. Łączymy wszystkie składniki, dodajemy majonez, solimy i pieprzymy dość mocno.

Sałatkę można jeść jako samoistne danie lub dodatek – do mięs, kotletów, smażonej kiełbasy czy parówek.

file1289749942



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...