Sałatka ziemniaczana z pieczarkami

14 listopada 2010,
dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

ziemniaki

sól

pieczarki

cebula

ogórki kiszone

majonez

pieprz

Ziemniaki w łupinkach gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy i zimne obieramy ze skórki. Kroimy w kostkę. Pieczarki gotujemy w osolonej wodzie i po ostygnięciu drobno kroimy. Cebulę i ogórka kiszonego drobno siekamy. Łączymy wszystkie składniki, dodajemy majonez, solimy i pieprzymy dość mocno.

Sałatkę można jeść jako samoistne danie lub dodatek – do mięs, kotletów, smażonej kiełbasy czy parówek.

file1289749942



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...