sałatka ze szparagów i wędzonego łososia

5 maja 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

300 g ugotowanych zielonych szparagów
100 g zielonego groszku w zalewie
100 g wędzonego łososia norweskiego
200 g ugotowanego makaronu penne
50 g pomidorków koktajlowych
2 pokrojone w piórka czerwone cebule

Sos:
50 g sosu francuskiego Prymat
150 ml oliwy z oliwek
1 łyżka musztardy
50 ml wytrawnego sherry
Sok z ½ cytryny
1 łyżeczka suszonej natki pietruszki Prymat
Sól,
świeżo mielony czarny pieprz ziarnisty Prymat do smaku

Sposób przygotowania:
Sos francuski wymieszać z oliwą, dodać musztardę, sherry, sok z cytryny oraz natkę pietruszki. Całość doprawić solą i pieprzem.

Szparagi przekroić wzdłuż na pół, dodać odsączony groszek, pokrojonego w paski łososia, cząstki pomidorków oraz cebulę. Wszystko połączyć z wystudzonym makaronem penne. Tak przygotowaną sałatkę polać przygotowanym wcześniej sosem, udekorować świeżą natką pietruszki. Do sałatki można również dodać mały pęczek rukoli.

źródło: www.prymat.pl




FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...