sałatka ze szparagów i wędzonego łososia

5 maja 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

300 g ugotowanych zielonych szparagów
100 g zielonego groszku w zalewie
100 g wędzonego łososia norweskiego
200 g ugotowanego makaronu penne
50 g pomidorków koktajlowych
2 pokrojone w piórka czerwone cebule

Sos:
50 g sosu francuskiego Prymat
150 ml oliwy z oliwek
1 łyżka musztardy
50 ml wytrawnego sherry
Sok z ½ cytryny
1 łyżeczka suszonej natki pietruszki Prymat
Sól,
świeżo mielony czarny pieprz ziarnisty Prymat do smaku

Sposób przygotowania:
Sos francuski wymieszać z oliwą, dodać musztardę, sherry, sok z cytryny oraz natkę pietruszki. Całość doprawić solą i pieprzem.

Szparagi przekroić wzdłuż na pół, dodać odsączony groszek, pokrojonego w paski łososia, cząstki pomidorków oraz cebulę. Wszystko połączyć z wystudzonym makaronem penne. Tak przygotowaną sałatkę polać przygotowanym wcześniej sosem, udekorować świeżą natką pietruszki. Do sałatki można również dodać mały pęczek rukoli.

źródło: www.prymat.pl




Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz