Sałatka z wędzonym kurczakiem i granatem

3 lipca 2010, dodał: Pyza
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • kilka liści sałaty zwykłej (po 4-6 na porcję)
  • 2 wędzone pałki kurczaka
  • pestki z połowy owocu granatu
  • 6 mandarynek
  • kilka gałązek koperku
  • sok z połowy dużej pomarańczy
  • 3-4 łyżki jogurtu naturalnego, odtłuszczonego
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki mielonej

sposób przygotowania:

Sałatę i koperek opłukać, dokładnie osączyć. Mięso obrać od kości pałek, porwać na mniejsze kawałki. Mandarynki umyć, obrać, pokroić w plasterki.  Sok z pomarańczy wymieszać z jogurtem i papryką. Na półmisku ułożyć porwane na mniejsze kawałki liście sałaty, na to plasterki mandarynek i kawałki mięsa. Całość skropić przygotowanym sosem i posypać listkami koperku oraz pestkami granatu. Gotowe! Proste, prawda? I zaręczam, że lekkie i bardzo smaczne :-)

file1278164941



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz