Sałatka z wędzonką i fasolką

30 czerwca 2009,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Pyszna podana z kiełbasą z grilla!
Składniki:

  • 10 plasterków wędzonego boczku
  • 50 dag fasolki szparagowej
  • 4 pomidory
  • czerwona cebula
  • 4 łyżki oleju
  • 3-4  łyżki octu winnego
  • 5 dag tartego parmezanu
  • cukier
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:Fasolkę gotować w osolonej wodzie przez 8-10 minut. Ostudzoną pokroić na kawałki. Pomidory umyć, pokroić w plasterki, cebulę w piórka.Boczek pokroić na małe kawałki i zrumienić na patelni bez tłuszczu. Do gorącego boczku dodać cebulę, wlać olej i ocet. Wymieszać, przyprawić sos do smaku solą i pieprzem oraz szczypta cukru.Pokrojoną fasolkę wymieszać z  pomidorami, zalać ciepłym sosem z boczkiem. Posypać parmezanem.

Czas przygotowania: 35 minut danie dla 6 osób

Smacznego!

nadesłane przez czytelnika: Arielka



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...