Sałatka z wędzonką i fasolką

30 czerwca 2009,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Pyszna podana z kiełbasą z grilla!
Składniki:

  • 10 plasterków wędzonego boczku
  • 50 dag fasolki szparagowej
  • 4 pomidory
  • czerwona cebula
  • 4 łyżki oleju
  • 3-4  łyżki octu winnego
  • 5 dag tartego parmezanu
  • cukier
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:Fasolkę gotować w osolonej wodzie przez 8-10 minut. Ostudzoną pokroić na kawałki. Pomidory umyć, pokroić w plasterki, cebulę w piórka.Boczek pokroić na małe kawałki i zrumienić na patelni bez tłuszczu. Do gorącego boczku dodać cebulę, wlać olej i ocet. Wymieszać, przyprawić sos do smaku solą i pieprzem oraz szczypta cukru.Pokrojoną fasolkę wymieszać z  pomidorami, zalać ciepłym sosem z boczkiem. Posypać parmezanem.

Czas przygotowania: 35 minut danie dla 6 osób

Smacznego!

nadesłane przez czytelnika: Arielka



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....