Sałatka z tuńczykiem i jajeczkiem

28 marca 2013,
dodał: czarrna
Artykuł zewnętrzny

Składniki
250 g ulubionego makaronu
1/2 brokuła
1 puszka tuńczyka rozdrobnionego w oleju
4 jajka
sos:
4 łyżki oliwy
2 łyżki wody
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka posikanego koperku
3 ząbki czosnku
sól, pieprz

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Brokuła ugotować wedle upodobania, na miękko lub półtwardo. Jajka ugotować na twardo. Składniki sosu wymieszać. Tuńczyka osączyć z nadmiaru oleju.
Makaron, brokuł i tuńczyka dokładnie wymieszać. Rozłożyć na talerze. Udekorować ćwiartkami jajek i polać sosem.

file1364505654



FORUM - bieżące dyskusje

Jędrne ramiona
Nie wiem, może trzeba zlikwidować przyczynę, przez którą nie chce Ci się ćwiczyć?...
Sezonowe dekoracje na każdą porę ro…
Czy zmieniacie dekoracje w swoich mieszkaniach w zależności od pory roku? Wadomo,...
Co czytacie w wolnej chwili?
Też lubię, zwłaszcza jeśli poza losami danej osoby pozwala szerzej poznać i zrozumieć...
Tolerancja wśród osób starszych
Ciekawa jestem, dlaczego starsi ludzie są tak mało tolerancyjni. Tak jakby naprawdę bali...