Sałatka z truskawkami i pieczarkami

16 czerwca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Sałatka z truskawkami i pieczarkami

Składniki:
7 łyżek oliwy z oliwek

20 dag pieczarek
20 dag truskawek
10 dag białych szparagów
2 ząbki czosnku mielonego
2 łyżki świeżego soku z cytryny
1 łyżka octu balsamicznego
2 pęczki z rukoli,
sól i pieprz do smaku
1 łyżka tartej bułki
Przygotowanie:
Obrać i przyciąć końcówki szparagów. Blanszować je przez 4-5 min. w osolonej wodzie. Osuszyć na lnianej ściereczce. 3 łyżki oleju rozgrzać w patelni, dodać czosnek, sok z cytryny i ocet. Wrzucić szparagi. Dusić kilka minut na połączenie smaków. Po wyjęciu szparagów delikatnie zrumienić bułkę tartą. Rukolę i pokrojone pieczarki wymieszać z pozostałą oliwą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać szparagi i truskawki. Pokropić pozostałym sosem z bułką.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Real
U mnie Real kupił Auchan ale i tak przestałam tam robić jakiekolwiek...
Czy jesteś pewna/pewny siebie w kon…
Aby nabrać pewności siebie, trzeba po prostu od czasu do czasu wyjść ze strefy...
Tanie dodatki
Akcesoria damskie to subtelne dodatki, które mają moc definiowania i uzupełniania naszego stylu....
Najlepsze preparaty na cerę trądzik…
Szczególnie polecam smarowanie twarzy preparatami zawierającymi olejek herbaciany, różany i lawendowy. Warto wypróbować...