Sałatka z truskawkami i pieczarkami

16 czerwca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Sałatka z truskawkami i pieczarkami

Składniki:
7 łyżek oliwy z oliwek

20 dag pieczarek
20 dag truskawek
10 dag białych szparagów
2 ząbki czosnku mielonego
2 łyżki świeżego soku z cytryny
1 łyżka octu balsamicznego
2 pęczki z rukoli,
sól i pieprz do smaku
1 łyżka tartej bułki
Przygotowanie:
Obrać i przyciąć końcówki szparagów. Blanszować je przez 4-5 min. w osolonej wodzie. Osuszyć na lnianej ściereczce. 3 łyżki oleju rozgrzać w patelni, dodać czosnek, sok z cytryny i ocet. Wrzucić szparagi. Dusić kilka minut na połączenie smaków. Po wyjęciu szparagów delikatnie zrumienić bułkę tartą. Rukolę i pokrojone pieczarki wymieszać z pozostałą oliwą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać szparagi i truskawki. Pokropić pozostałym sosem z bułką.



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...