URODA I ZDROWIE

Sałatka z truskawkami i pieczarkami

16 czerwca 2010, dodał: Redakcja
Sałatka z truskawkami i pieczarkami

Składniki:
7 łyżek oliwy z oliwek

20 dag pieczarek
20 dag truskawek
10 dag białych szparagów
2 ząbki czosnku mielonego
2 łyżki świeżego soku z cytryny
1 łyżka octu balsamicznego
2 pęczki z rukoli,
sól i pieprz do smaku
1 łyżka tartej bułki
Przygotowanie:
Obrać i przyciąć końcówki szparagów. Blanszować je przez 4-5 min. w osolonej wodzie. Osuszyć na lnianej ściereczce. 3 łyżki oleju rozgrzać w patelni, dodać czosnek, sok z cytryny i ocet. Wrzucić szparagi. Dusić kilka minut na połączenie smaków. Po wyjęciu szparagów delikatnie zrumienić bułkę tartą. Rukolę i pokrojone pieczarki wymieszać z pozostałą oliwą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać szparagi i truskawki. Pokropić pozostałym sosem z bułką.


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Katering z Warszawy
Kiedyś korzystałam z gotowych zestawów cateringowych na obiad, ale jak mam więcej czasu...
Kod rabatowy 50zł w Dutch House
Obecnie w dutch house mają wyprzedaż do -70%, ale jak patrzę na...
Choroba lokomocyjna
Okropna przypadłość, ja miałam ją do ok. 25. roku życia...
Zabawa - odgadnij reklamę (produkt …
Każdy jogurt (poza słodzonym) wspiera odporność bo zawiera dobre bakterie:)