sałatka z soczewicą

19 marca 2010,
dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

1 woreczek zielonej soczewicy

1 bakłażan

6 białych surowych cienkich kiełbasek

6 suszonych pomidorów z zalewy

starty parmezan

oliwa z oliwek

ocet balsamiczny

sól, pieprz, bazylia, szczypior

  • soczewicę gotować w osolonej wodzie przez 25 min,
  • kiełbaski usmażyć na złoty kolor, pokroić w grube plasterki,
  • bakłażan pokroić w plastry obsmażyć na tłuszczu pozostałym ze smażenia kiełbasek, pokroić plasterki na pół,
  • pomidory pokroić na cztery,
  • składniki sałatki połączyć dodać parmezan, oliwę, ocet, sól, pieprz, bazylię i posiekany szczypior, wymieszać

file1268989123



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...