Sałatka z selera naciowego z bananem i orzechami

10 grudnia 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

1. Seler naciowy 200 gram myjemy i osuszamy, kroimy w zgrabne paseczki, 2 winne jabłka obieramy i kroimy w dużą kostkę.
2. Dojrzały banan kroimy w plasterki i skrapiamy sokiem z cytryny, żeby nie ściemniał. 100 gram majonezu mieszamy z sokiem z 1/2 cytryny i 50 ml śmietany lub greckiego jogurtu.
3. Składniki sałatki wrzucamy do salaterki. Siekamy 100 gram orzechów włoskich, połowę dodajemy do sałatki. Zalewamy przygotowanym sosem majonezowym, mieszamy i odstawiamy na 2 godziny.
4. Schłodzoną sałatkę podajemy w salaterkach na listkach sałaty, posypujemy orzechami.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Real
U mnie Real kupił Auchan ale i tak przestałam tam robić jakiekolwiek...
Czy jesteś pewna/pewny siebie w kon…
Aby nabrać pewności siebie, trzeba po prostu od czasu do czasu wyjść ze strefy...
Tanie dodatki
Akcesoria damskie to subtelne dodatki, które mają moc definiowania i uzupełniania naszego stylu....
Najlepsze preparaty na cerę trądzik…
Szczególnie polecam smarowanie twarzy preparatami zawierającymi olejek herbaciany, różany i lawendowy. Warto wypróbować...