Sałatka z sałaty lodowej z warzywami

19 lipca 2010, dodał: Pyza
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1 główka sałaty lodowej,
1 puszka 400 g kukurydzy konserwowej,
1 duża marchewka,
2 pomidory
3-4 dymki ze szczypiorkiem,
1/2 pęczka koperku,
SOS: 4-6 łyżek oleju słonecznikowego,
2-3 łyżki białego octu winnego,
do smaku: sól, pieprz mielony, cukier, zioła prowansalskie

sposób przygotowania:

Kukurydzę odcedzić z zalewy. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Marchew oczyścić, zetrzeć na tarce jarzynowej na wiórki. Dymkę oczyścić i posiekać, cebulki w cienkie pół krążki, szczypior drobno. Koperek opłukać, posiekać. Sałatę pokroić w paski. Wszystkie warzywa przełożyć do misy, wymieszać Olej połączyć z octem winnym, doprawić solą, cukrem, pieprzem i ziołami, dokładnie wymieszać. Przygotowane warzywa polać sosem na krótko przed podaniem, wymieszać.

file1279524289



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz