Sałatka z papryki z ogórkiem konserwowym

14 marca 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

Papryka żółta
Papryka czerwona
Cebula
Cukinia

Zalewa:
2 szkl wody
½ szkl octu
4 łyżki cukru
1 łyżka soli
listek laurowy
ziele angielskie

Zalewę zagotować, wrzucić poszatkowane warzywa, gotować 10 – 15 minut. Nakładać  gorące w słoiki, przekręcić do góry dnem do wystygnięcia. Na drugi dzień można już spożywać.

Sałatkę wyłożyć na salaterkę, dodać pokrojonego w plasterki ogórka konserwowego, wymieszać, udekorować ogórkiem.

file1268599848



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...