Sałatka z papryki z ogórkiem konserwowym

14 marca 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

Papryka żółta
Papryka czerwona
Cebula
Cukinia

Zalewa:
2 szkl wody
½ szkl octu
4 łyżki cukru
1 łyżka soli
listek laurowy
ziele angielskie

Zalewę zagotować, wrzucić poszatkowane warzywa, gotować 10 – 15 minut. Nakładać  gorące w słoiki, przekręcić do góry dnem do wystygnięcia. Na drugi dzień można już spożywać.

Sałatkę wyłożyć na salaterkę, dodać pokrojonego w plasterki ogórka konserwowego, wymieszać, udekorować ogórkiem.

file1268599848



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...