Karkówka na obiad

14 marca 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

Ziemniaki 1 kg
Karkówka w sosie
Surówka z papryki
Surówka z pieczarek
Sos:

4 grube plastry karkówki
1 marchew
kilka grzybów suszonych
1 cebula duża
listek laurowy
ziele angielskie
sól
pieprz
kostka rosołowa
czosnek 1 ząbek
olej
mąka 1 łyżka
śmietana 1 łyżka

Karkówkę natrzeć czosnkiem, solą i pieprzem, podsmażyć z 2 stron na oleju. Do garnka wlać 2 szklanki wody, wrzucić kostkę rosołową, listek i ziele angielskie. Dodać pokrojoną w kostkę marchewkę. Do gotującej się wody dodać podsmażoną karkówkę. Na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulę i też dodać do mięsa. W między czasie opłukać suszone grzyby i też dodać do sosu. Gotować do miękkości. Na koniec zaprawić łyżką mąki ze śmietaną.

Podawać z ziemniakami i surówką z papryki lub inną.

file1268599782



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz