Sałatka z ogórków z marchewką

23 marca 2010, dodał: caroline1983
Artykuł zewnętrzny

składniki:

6 kg ogórków
1/2 kg marchwi
1 szklanka octu
1 szklanka cukru
sól
pieprz mielony

Umyta ogórki pokroić w plastry (żeby było szybciej to najlepiej szatkownicą lub robotem kuchennym), osolic do smaku, wymieszać i odstawic na 2 godziny.
Marchew zetrzeć na tarce z dużymi otworami.
Ocet zagotować z cukrem często mieszając, wystudzić.
Odlać od ogórków wodę, dodać marchew, przyprawić pieprzem, dodać wystudzona zalewę i wszystko dokładnie wymieszać.
Kłaść sałatkę do słoików, pasteryzowac 5-10 minut (w zależności od wielkości słoików).

file1269348219



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz