Sałatka z młodych ziemniaczków

13 lipca 2010,
dodał: Pyza
Artykuł zewnętrzny

świetny dodatek do mięsa z grilla albo samodzielna przekąska

składniki:

  • 1/2 kg młodych, małych ziemniaczków
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 1 cebula cukrowa
  • 3-4 ogórki małosolne
  • 4 ząbki kiszonego czosnku
  • po 1/2 pęczka koperku i cienkiego szczypiorku
  • 2-3 łyżki śmietany
  • 2 łyżki majonezu
  • do smaku: sól, pieprz mielony

sposób przygotowania:

Wszystkie warzywa umyć, oczyścić. Ziemniaczki ugotować w całości. Rzodkiewki czosnek i ogórki pokroić w półplasterki, cebulę w cienkie ćwierć plasterki. Zieleninę posiekać. Przestudzone ziemniaki poprzekrawać na połówki albo ćwiartki, dodać zieleninę i warzywa. Całość oprószyć solą, pieprzem i polać majonezem wymieszanym ze śmietaną. Jeśli sos byłby za gęsty można dodać 3-4 łyżki zalewy z ogórków. Schłodzić.

file1279013588



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....