Sałatka z Meksyku

24 lipca 2010,
dodał: sniper1
Artykuł zewnętrzny

Na sałatkę potrzebujemy:

– 1/2 główki białej kapustki

– 1 cebulka

– 2 marcheweczki

– 1  papryczka

– 1 łyżka soczku cytrynowego

– kukurydza

– pieczarki

A na sosik:

– 150g majoneziku

– 1 łyzka soczku cytrynowego

– 2  łyżeczki cukru

– sól i pieprz

Wykonanie:

Kapustkę i marcheweczkę szatkujemy. Papryczkę, pieczarki kroimy na cienkie paseczki, a cebulkę drobno siekamy. Wszystko wymieszać, lekko posolić, skropić sokiem z cytrynki. Składniki na sosik wymieszać ze sobą i zalać nim sałatkę. Dokładnie wymieszać, wstawić do lodówki na godzinkę i podawać.

file1279993206



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.