Sałatka z Meksyku

24 lipca 2010, dodał: sniper1
Artykuł zewnętrzny

Na sałatkę potrzebujemy:

– 1/2 główki białej kapustki

– 1 cebulka

– 2 marcheweczki

– 1 papryczka

– 1 łyżka soczku cytrynowego

– kukurydza

– pieczarki

A na sosik:

– 150g majoneziku

– 1 łyzka soczku cytrynowego

– 2 łyżeczki cukru

– sól i pieprz

Wykonanie:

Kapustkę i marcheweczkę szatkujemy. Papryczkę, pieczarki kroimy na cienkie paseczki, a cebulkę drobno siekamy. Wszystko wymieszać, lekko posolić, skropić sokiem z cytrynki. Składniki na sosik wymieszać ze sobą i zalać nim sałatkę. Dokładnie wymieszać, wstawić do lodówki na godzinkę i podawać.

file1279993206



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz