Sałatka z makaronem ryżowym
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
3/4 opakowania makaron ryżowy,
1 sztuka ogórek zielony,
25 dag szynka konserwowa,
1/3 puszki kukurydza konserwowa,
1 pęczek koperek,
Sól,
pieprz,
1 łyżka majonez
Składniki:
3/4 opakowania makaronu ryżowego,
1 sztuka ogórka zielonego,
25 dag szynki konserwowej,
1/3 puszki kukurydzy
1 pęczek koperku,
Sól,
pieprz,
1 łyżka majonezu
Przygotowanie:
Makaron ryżowy ugotować w lekko osolonej wodzie. Ogórek obrać i pokroić w kosteczkę. Szynkę konserwową podobnie jak ogórek drobno pokroić. Wszystkie składniki wymieszać dodać 1/3 puszki kukurydzy oraz posiekany koperek. Na koniec dodać łyżkę majonezu oraz sól i pieprz według uznania.