Sałatka z makaronem i tuńczykiem
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
- 250 g makaronu świderki
- 1 marynowana papryka
- 250 gram pieczarek
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- pół puszki kukurydzy
- kilka łyżek majonezu
- sól
- pieprz do smaku
- masło
Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy i przekładamy do miski.
Pieczarki oczyszczamy i płuczemy. Kroimy w plasterki i obsmażamy przez chwilę na maśle.Posypujemy solą i pieprzem. Dodajemy do makaronu.
Paprykę kroimy w drobną kostkę, kukurydzę odsączamy. Łączymy z makaronem i dodajemy tuńczyka z puszki.
Doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Dokładnie mieszamy z kilkoma łyżkami majonezu. Przed podaniem schładzamy w lodówce.