składniki:
- 1/2 główki sałaty lodowej
 - 1 duży pomidor
 - 1/2 świeżego ogórka (50 g)
 - 1/4 papryki czerwonej
 - 1/4 papryki żółtej
 - 1 łyżeczka musztardy, 1 ząbek czosnku, 2 łyżeczki oliwy, sok z cytryny
 - 1 grillowana pierś z kurczaka
 
Sposób przyrządzania:
Sałatę umyć i osuszyć – porwać lub pokroić w kawałki, pomidory pokroić na małe cząstki, ogórki w pół-plastry, papryki w drobne paseczki. Kurczaka upiec na grillu i następnie pokroić w drobne kawałki. Doprawić. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać.
sos: musztardę zmieszać z wyciśniętym czosnkiem, octem i bardzo powoli dolać oliwę, sos musi mieć konsystencję gęstej śmietany, całość polać sosem tuż przed podaniem.
        










