sałatka z krewetek koktajlowych

5 maja 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

500 g krewetek koktajlowych
1 pokrojona w kostkę czerwona papryka
1 obrane i pokrojone w kostkę awokado
1/3 główki sałaty lodowej pokrojonej w bardzo drobne paski
Kilka gałązek świeżego kopru do dekoracji
1 cytryna

Sos:

50 g sosu francuskiego
1 łyżka oliwy z oliwek
100 ml majonezu
Kilka kropel sosu Tabasco
40 ml brandy
2 łyżki ketchupu
½ łyżeczki kopru Prymat
Świeżo mielony czarny pieprz Prymat do smaku
Sos francuski wymieszać z oliwą, dodać majonez, odrobinę Tabasco, brandy, keczup i koper. Całość doprawić świeżo mielonym czarnym pieprzem.
W miseczkach ułożyć pokrojoną sałatę lodową, krewetki, paprykę i awokado. Należy pamiętać, aby papryka i awokado były pokrojone w kostkę mniejszą od krewetek.
Całą sałatkę obficie polać sosem koniakowym, udekorować gałązkami świeżego kopru i cząstkami cytryny.

źródło: www.prymat.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz