sałatka z krewetek koktajlowych

5 maja 2009,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

500 g krewetek koktajlowych
1 pokrojona w kostkę czerwona papryka
1 obrane i pokrojone w kostkę awokado
1/3 główki sałaty lodowej pokrojonej w bardzo drobne paski
Kilka gałązek świeżego kopru do dekoracji
1 cytryna

Sos:

50 g sosu francuskiego
1 łyżka oliwy z oliwek
100 ml majonezu
Kilka kropel sosu Tabasco
40 ml brandy
2 łyżki ketchupu
½ łyżeczki kopru Prymat
Świeżo mielony czarny pieprz Prymat do smaku
Sos francuski wymieszać z oliwą, dodać majonez, odrobinę Tabasco, brandy, keczup i koper. Całość doprawić świeżo mielonym czarnym pieprzem.
W miseczkach ułożyć pokrojoną sałatę lodową, krewetki, paprykę i awokado. Należy pamiętać, aby papryka i awokado były pokrojone w kostkę mniejszą od krewetek.
Całą sałatkę obficie polać sosem koniakowym, udekorować gałązkami świeżego kopru i cząstkami cytryny.

źródło: www.prymat.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Kosmetyczne kity
Oj tak, zwłaszcza nie lubię takich tłustych peelingów, które trudno potem zmyć ze skóry...
Socjalizacja psa
Czasem szczekanie to nie oznaka strachu, ale potrzeba zbudowania pozycji siły...
Karaoke na weselu
Oj tak, ja też nie lubię takich sytuacji, ludzie jak sobie popiją, to zachowują...
Narkomania
Ale nic tego nie usprawiedliwia, przecież ogólnie jest wiadomo, jak to działa. Kto raz...