Sałatka z kiełkami

11 sierpnia 2011, dodał: Joanna Białek
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 1/2 kalafiora
  • 1/2 róży brokułów
  • 20 dag fasolki szparagowej (może być mrożona)
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1/2 puszki zielonego groszku
  • 1/2 puszki czerwonej fasolki
  • 20 dag brukselki
  • 1 marchewka
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sok z cytryny
  • kiełki rzodkiewki lub soi

Przygotowanie:

  1. Kalafior i brokuły umyć, obgotować w osolonym wrzątku, odcedzić
  2. Fasolkę i marchewkę oczyścić, umyć, ugotować, pokroić
  3. Kukurydzę i groszek odcedzić z zalewy
  4. Brukselkę  umyć, ugotować
  5. Wymieszać oliwę z sokiem z cytryny
  6. Połączyć wszystkie przygotowane składniki, przyprawić, wymieszać, skropić sosem, posypać kiełkami.
  7. Smacznego!!!

file1313053928