Sałatka z kapusty białej i buraków czerwonych

21 lutego 2013, dodał: gusia1000
Artykuł zewnętrzny

Poszatkować drobno kapustę białą-1kg.
Do tego potrzeć na grubych oczkach tarki ugotowane czerwone buraki-1kg. oraz pokrojoną cebulę-20 dag. 

Zrobić zalewę z 1 szklanki wody, 0,5 szklanki curu, 0,5 szklanki octu 10%, 1 łyzki soli.
Zagotować ją i wlać do kapusty i buraków.
Dać do tego kilka ziaren ziela angielskiego i kilka sztuk liści laurowych.
Całość zostawić na 12 godzin do przegryzienia się składników. Następnie przekładać ją do słoików.
Zakręcać dobrze i gotować na wolnym ogniu pół godziny.



FORUM - bieżące dyskusje

Inhalacje
Jesteśmy w końcu po leczeniu i mam nadzieję, że w to już naprawdę koniec...
Leczenie kanałowe zębów w Warszawie…
Co do leczenia kanałowego zębów mam nieco wątpliwości czy aby powinno się...
Ładowanie aut elektrycznych - gdzie…
Ostatnio zauważyłam, że przy marketach są masowo instalowane takie stacje, można iść...
Najbliższa przyszłość...
U mnie najbliższa przyszłość to załatwienie ważnych spraw formalnych, muszę z tym zdążyć przed majem.