sałatka z jajek przepiórczych
Artykuł zewnętrzny
składniki:
25 jajek przepiórczych,
10 dag łososia wędzonego,
2 łyżki kaparów
Sos:
1 szklanka śmietany 22-procentowej 1 łyżeczka startego chrzanu,
2 łyżki posiekanej rzeżuchy,
1 łyżka koperku Prymat,
1 łyżeczka soku z cytryny,
1 łyżeczka słodkiej papryki Prymat,
sól, pieprz czarny mielony Prymat
Jajka ugotować na twardo (3 min), ostudzić, obrać i opłukać zimną wodą. Łososia pokroić w szerokie, krótkie paski. Jajka przekroić na pół, dodać łososia, kapary i wymieszać. Przygotować sos: śmietanę ubić z sokiem z cytryny, wymieszać z chrzanem, rzeżuchą i koperkiem Prymat, posolić i popieprzyć. Sałatkę polać sosem, wymieszać i posypać papryką Prymat
na podstawie: www.prymat.pl