sałatka z jajek przepiórczych

7 maja 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

25 jajek przepiórczych,
10 dag łososia wędzonego,
2 łyżki kaparów

Sos:
1 szklanka śmietany 22-procentowej 1 łyżeczka startego chrzanu,
2 łyżki posiekanej rzeżuchy,
1 łyżka koperku Prymat,
1 łyżeczka soku z cytryny,
1 łyżeczka słodkiej papryki Prymat,
sól, pieprz czarny mielony Prymat

Jajka ugotować na twardo (3 min), ostudzić, obrać i opłukać zimną wodą. Łososia pokroić w szerokie, krótkie paski. Jajka przekroić na pół, dodać łososia, kapary i wymieszać. Przygotować sos: śmietanę ubić z sokiem z cytryny, wymieszać z chrzanem, rzeżuchą i koperkiem Prymat, posolić i popieprzyć. Sałatkę polać sosem, wymieszać i posypać papryką Prymat

na podstawie: www.prymat.pl