Sałatka z grillowanych warzyw
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
1 zielona cukinia, pokrojona w plasterki
1 żółta cukinia, pokrojona w plasterki
słodka biała cebula, pokrojona
2 czerwone papryki, pokrojone
1 łyżka oliwy
1 łyżeczka octu balsamicznego
1/4 łyżeczki drobno mielonego czosnku
1 łyżka posiekanej świeżej pietruszki
sól i pieprz do smaku
1 żółta cukinia, pokrojona w plasterki
słodka biała cebula, pokrojona
2 czerwone papryki, pokrojone
1 łyżka oliwy
1 łyżeczka octu balsamicznego
1/4 łyżeczki drobno mielonego czosnku
1 łyżka posiekanej świeżej pietruszki
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Warzywa grillować do miękkości. W dużej misce wymieszać razem oliwę, ocet, czosnek i pietruszkę. Dodać warzywa i wymieszać z sosem vinaigrette. Przyprawić do smaku.
Warzywa grillować do miękkości. W dużej misce wymieszać razem oliwę, ocet, czosnek i pietruszkę. Dodać warzywa i wymieszać z sosem vinaigrette. Przyprawić do smaku.