Sałatka z grillowaną cukinią i sosem czosnkowym

30 kwietnia 2014, dodał: Sfera Group
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 1 cukinia

– 1 główka sałaty rzymskiej

– 250 g bobu

– 3 pomidory

– 4 jajka

– 150 g sera feta

– sos czosnkowy Tarsmak

– 1 pęczek szczypiorku

– świeżo zmielony pieprz i sól do smaku

 

Wykonanie:

Bób ugotować w osolonej wodzie i obrać z łupinek. Cukinię pokroić w krążki, zgrillować na patelni, a następnie doprawić solą i pieprzem. Sałatę umyć, osuszyć, poszarpać i wyłożyć na talerze. Na sałacie ułożyć pokrojone w cząstki pomidory, cząstki ugotowanych jajek, bób, zgrillowaną cukinię i pokrojoną w kostkę fetę. Sałatkę polać sosem czosnkowym Tarsmak i posypać posiekanym szczypiorkiem.

Smacznego!

Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę,
Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

 

 

file1384254061