Sałatka z daktyli z pomarańczami, figami i migdałami

16 września 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ilość: dla 2-3 osób
Czas przygotowania: 15 minut

składniki:

2 duże pomarańcze
50 g suszonych moreli
2 łyżki uprażonych na maśle migdałów
kilka listków świeżej mięty
150 ml wody
2 łyżki miodu
70 g suszonych fig
50 g daktyli

Przyprawy KAMIS:
2 gwiazdki Anyżu
1/2 kory Cynamonu
4 goździki
6 owoców Kardamonu
Imbir

Do rondla wlać wodę, dodać anyż, korę cynamonu, kardanom, goździki, szczyptę imbiru i miód. Podgrzewać na małym ogniu około 10 minut. Dodać daktyle, figi, wystudzić. Pomarańcze, morele pokroić, wymieszać, dodać migały oraz posiekaną miętę, wymieszać z wcześniej przygotowanym syropem.

www.kamis.pl