Jajka faszerowane | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Jajka faszerowane

16 września 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

składniki:

– 4 jaja ugotowane na twardo
– łyżka ostrej musztardy
– 2 drobno posiekane szalotki
– 4 łyżki startych orzechów włoskich
– sól i pieprz
– oliwa do smażenia (ja stosuję masło)

Ugotowane nieobrane ze skorupki jajka przekroić ostrym nożem z ząbkami wzdłuż na pół. Ostrożnie, aby nie zniszczyć skorupek, wyjąć jajo i przełożyć do miski. Dodać musztardę, szalotki, sól, pieprz i rozgnieść widelce na masę. Nafaszerować nią skorupki jajek, panierować w orzechach. Podsmażyć jajka na oliwie (ja smażę na masełku)  farszem do dołu, aż się zrumienią.

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Najpopularniejsi autorzy ostatnich …
Zachwycił mnie Michał Śmielak. Jego znakomite thrillery pochłaniam z wypiekami na twarzy.
Kasowanie negatywnych opinii
To prawda. Klient czy użytkownik, który jest zadowolony z usług, produktów, obsługi przyjmuje...
Dane w chmurze
Trzymam prywatne pliki w chmurze. W pracy póki co mamy dostęp do...
Woda z dystrybutora
Może lepiej byłoby założyć w pomieszczeniu socjalnym filtr na kranówkę i zamiast dokupywać baniaczki,...