sałatka z białych i zielonych szparagów

6 maja 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

400 g białych i zielonych szparagów
1 świeży ogórek bez skóry
160 g sera feta
150 ml oliwy z oliwek
4 rzodkiewki
½ łyżeczki oregano Prymat
½ łyżeczki tymianku Prymat
1 ząbek czosnku
Mix sałat wg uznania

Sos:

150 ml jogurtu naturalnego
Kilka listków świeżej mięty
2 czerwone papryczki chili
½ łyżeczki soli czosnkowej Prymat

Szparagi umyć, obrać i ugotować we wrzącej wodzie z dodatkiem soli i cukru (każdy rodzaj osobno). Ser feta pokroić w kostkę wielkości ok. 1 cm i zamarynować w oliwie z oliwek z oregano, tymiankiem i czosnkiem.

Przygotować sos, łącząc jogurt z posiekaną papryczką chili i miętą, doprawić do smaku solą czosnkową.

Na talerzu ułożyć szparagi, sałatę, pokrojonego ogórka oraz rzodkiewkę. Całość posypać ziołowym serem feta i obficie polać pikantnym sosem jogurtowym aromatyzowanym chili i miętą.

na podstawie: www.prymat.pl



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...