Sałatka z bakłażanem

26 maja 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Grillowany bakłażan z kolorową sałatką
Składniki:
2 małe bakłażany
3/4 łyżeczki koszernej soli
olej spray
1/4 szklanki oliwy z oliwek extra-virgin
1 łyżka stołowa octu
1 mały pomidor
1 ząbek czosnku
1 i 1/2 łyżeczki papryki
3 szklanki sałaty
biały kozi ser
Przygotowanie:
Rozgrzać grilla. Bakłażany obrać i pokroić w plastry (wzdłuż).Posypać łyżeczką soli, pozostawić na około 5 min. Następnie osuszyć papierowym ręcznikiem i spryskać z obu stron oliwą. Grillować aż staną się miękkie i karmelizowanego po obu stronach, tj. od 9 do 11 min. W blenderze wymieszać olej, ocet, pomidory, czosnek, paprykę i pozostałą 1/4 łyżeczki soli. W misce ułożyć liście sałaty, pokropić zrobionym sosem.Ułożyć plastry bakłażana i pokropić sosem. Następnie położyć ser. Podawać ciepłe lub w temperaturze pokojowej.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....