Warzywna sałatka wiosenna
Artykuł zewnętrzny
Smaczna, zdrowa, kolorowa
Składniki:
- jajka 4 sztuki
- żółty ser w plastrach 5 sztuk
- Składniki:
- rzodkiewki 1 pęczek
- pomidor 1 sztuka
- ogórek 1 sztuka
- sałata lodowa 1 sztuka
- jogurt naturalny 0.5 szklanki
- szczypiorek do posypania
- jogurt naturalny 4 łyżeczki
- musztarda 1 łyżeczka
- ostra papryka 1 szczypta
- curry do smaku
- cukier do smaku
- sól do smaku
Jajka gotujemy na twardo, obieramy, kroimy w ćwiartki. Plastry szynki i żółtego sera składamy, rolujemy i kroimy na 2-cm kawałki. Rzodkiewki kroimy w ćwiartki. Ogórka kroimy w plasterki i wykładamy dno oraz boki salaterki.
Liście sałaty rwiemy na kawałki i wykładamy środek salaterki. Wykładamy ruloniki, jajka i rzodkiewkę. Pomidora kroimy w cząstki, dekorujemy. Podajemy z sosem przygotowanym z jogurtu, musztardy, ostrej papryki, cukru i soli.