Sałatka śledziowa z żurawiną

7 stycznia 2011, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • Żurawina ze słoika 2 łyżki
  • Jabłko lub gruszka 1 sztuka
  • Buraczki pasteryzowane ze słoika lub burak gotowany
  • Śledzie 3 płaty
  • Cukier 1 łyżka

Śledzie wymoczyć, aby nie były słone. Jabłko lub gruszkę obieramy, kroimy w kostkę i smażmy razem z  cukrem i żurawiną aż odparuje nadmiar soku. Jak nieco przestygnie dodajemy buraczki  ze słoika lub gotowanego buraka trzemy i razem mieszamy. Dodajemy także śledzie pokrojone w grubszą kostkę i mieszamy. Wstawiamy sałatkę do lodówki. Najlepsza następnego dnia.

file1294403154



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz