Sałatka śledziowa z rzodkiewkami i jabłkiem

1 listopada 2019,
dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

Śledzie to nieodłączny element świątecznego lub imprezowego polskiego stołu. Można to klasyczne danie urozmaicić na wiele sposobów: serwować z cebulą, jabłkiem, ogórkami, również na słodko z owocami, orzechami, w formie sałatek lub tradycyjnie w sosie śmietanowym. Ta wersja z serem żółtym na bardziej pikantny sposób z wyrazistymi rzodkiewkami oraz jabłkiem smakuje wybornie i orzeźwia.

 

Śledzie matyjasy 5 szt. pokroić na większe kawałki. Pół pora pokroić na drobne paseczki, 4 rzodkiewki oraz jedno jabłko skroić na cienkie  plastry, wszystko wymieszać , dodać pół jogurtu naturalnego, pół śmietany. Przyprawić pieprzem, na górę posypać startym serem żółtym.

 

 

 



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.