Sałatka rzymska

6 lipca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny


Składniki:

150 g kurczaka
300 g chińskiej sałaty
60 g majonezu
1 mały ogórek
kilka gałązek pietruszki
0,5 łyżeczki Curry
2-3 ząbki czosnku
3 łyżki oleju roślinnego
sól
pieprz
1 bułgarski pieprz
30 g oliwek
Przygotowanie:
Przygotować marynatę do mięsa: wymieszać curry, sól, posiekany czosnek, olej. Włożyć kurczaka do marynaty i odczekać 1 godzinę. Usmażyć filety na grillu. Ostudzonego kurczaka pokroić w paski. Sałatę drobno posiekać. Ogórki pociąć w słomki. Sos: bułgarski pieprz i oliwki zmielić, połączyć z majonezem. Jeśli sos jest zbyt gęsty – dodać marynaty z oliwek. Kurczaka, sałatę i ogórka wymieszać, umieścić w salaterce, polać sosem i udekorować natką pietruszki.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz