Sałatka pieczarkowa ze śmietaną

6 lipca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1/2 kg pieczarek (świeże)
500-700 g śmietany 12%
200 g przypraw (sól, pieprz, bazylia, czosnek suszony, cebula suszona)
150 g żółtego sera
pietruszka
zielony słonecznik
Przygotowanie:
Pieczarki umyć, pokroić w kostkę, smażyć na oleju słonecznikowym 7-10 min., doprawić solą i pieprzem, dodać przyprawy do smaku. Następnie dodać śmietanę, wymieszać i dusić pod pokrywką 10 min. Pieczarki zdjąć z ognia i posypać serem, poczekać, aż ser się stopi. Posiekać świeże zioła i posypać po wierzchu. Umieścić na talerzu z liśćmi sałaty.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...