Sałatka ryżowo-ogórkowa

15 lipca 2011,
dodał: ilka_86
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 1 woreczek ryżu ugotowanego na sypko
  • 2-3 długie ogórki
  • 1 jogurt naturalny (200g)
  • sól, pieprz do smaku

Ryż gotujemy na sypko wg przepisu na opakowaniu, następnie przelewamy zimną wodą, żeby nie był posklejany. Studzimy. Umyte ogórki obieramy, kroimy w  kostkę. Dodajemy do zimnego ryżu. Zalewamy jogurtem (kefirem), doprawiamy i mieszamy.

Przed podaniem schłodzić w lodówce.

Sałatka ma zbliżony smak do wiejskiego serka ziarnistego z ogórkami.

file1310754882



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...