Sałatka rybna

14 sierpnia 2012, dodał: Mariella
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
1 kg filetów z białej ryby o jędrnym mięsie
100 ml soku pomarańczowego
50 ml soku z limonki
1 duża cebula
1 posiekana papryka
1 ząbek czosnku
mielona kolendra
sól i pieprz

Przygotowanie:
Rybę oczyścić, pokroić w kostkę, posypać solą i oprószyć pieprzem. Zalać sokiem pomarańczowym i z limonki. Odstawić do lodówki, aby przez godzinę się marynowała.
Pokroić drobno cebulę i dodać ją do marynaty wraz z posiekaną papryką i czosnkiem. Ponownie odstawić na godzinę do lodówki. Posypać mieloną kolendrą tuż przed podaniem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Sałatka rybna

  1. avatar emka84 pisze:

    ostatnio jadłam przepyszną sałatkę z krewetkami, warto spróbować http://owocemorza.blogspot.com/2012/05/pikantna-saatka-z-krewetkami-chilli.html

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺