Sałatka pomidorowa z tymiankiem

7 lutego 2014, dodał: plomien
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 80 dag małych ziemniaków
  • 2 duże obrane cebule
  • 10-12 małych pomidorków
  • 1 pęczek świeżego tymianku
  • 2 obrane ząbki czosnku
  • 4-5 łyżek oliwy
  • 3 łyżeczki octu
  • Biały pieprz
  • Sól

 

Przygotowanie:

  • Ziemniaki obierz, opłucz, ugotuj w lekko posolonej wodzie z dodatkiem czosnku. Odcedź i wystudź. Ostudzone ziemniaki pokrój na kawałki , cebule w półplasterki, a pomidorki na połówki.
  • Warzywa przełóż na półmisek. Posól do smaku. Posyp pieprzem. Skrop oliwą i octem.
  • Tymianek opłucz, osusz, grubo posiekaj. Posyp nim sałatkę. Całość lekko przemieszaj.

file1391778439