Sałatka pomidorowa z tymiankiem
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
- 80 dag małych ziemniaków
- 2 duże obrane cebule
- 10-12 małych pomidorków
- 1 pęczek świeżego tymianku
- 2 obrane ząbki czosnku
- 4-5 łyżek oliwy
- 3 łyżeczki octu
- Biały pieprz
- Sól
Przygotowanie:
- Ziemniaki obierz, opłucz, ugotuj w lekko posolonej wodzie z dodatkiem czosnku. Odcedź i wystudź. Ostudzone ziemniaki pokrój na kawałki , cebule w półplasterki, a pomidorki na połówki.
- Warzywa przełóż na półmisek. Posól do smaku. Posyp pieprzem. Skrop oliwą i octem.
- Tymianek opłucz, osusz, grubo posiekaj. Posyp nim sałatkę. Całość lekko przemieszaj.