Sałatka owocowa z winem

13 lipca 2010, dodał: Pyza
Artykuł zewnętrzny


składniki:

  • 2 banany
  • 2-3 kiwi
  • 1/2 melona Cantalupe
  • kawałek arbuza
  • 1-2 pomarańcze
  • 1 szkl. białego wina, użyłam reńskiego, półsłodkiego

sposób przygotowania:

Owoce powinny być dojrzałe i słodkie!
Z miąższu melona i arbuza wyciąć kuleczki specjalną łyżeczką albo pokroić je w kostkę. Pomarańcze obrać i wyfiletować – wyciekający sok zachować. Kiwi obrać, pokroić w ćwierć plasterki. Banana obrać, pokroić w plasterki albo kostkę – skropić sokiem, który wyciekł nam przy filetowaniu pomarańczy. Owoce przełożyć do misy, zalać winem, wstawić do lodówki na 1-2 godziny – w tym czasie kilka razy delikatnie przemieszać aby wszystkie owoce przeszły aromatem wina. Podawać mocno schłodzone. Można, jako dodatek, podać bitą śmietanę, ale nie jest to konieczne.

file1279013668



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Sałatka owocowa z winem

  1. avatar Kolorowa pisze:

    wygląda bosko

Dodaj komentarz