Sałatka multijarzynowa

22 lutego 2010, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

4 średnie ziemniaki

4 średnie marchewki

4 średnie pietruszki

20 dkg korzenia selera

1 średni por

1 puszka groszku konserwowego

5 średnich ogórków konserwowych

8 jajek

5 łyżek majonezu

2 łyżki oleju słonecznikowego

1 łyżeczka musztardy Dijon

1 łyżeczka soli

1 łyżeczka czarnego mielonego pieprzu

Ziemniaki gotujemy w mundurkach (do miękkości), gdy zupełnie ostygna – obieramy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Marchew, pietruszkę i korzeń selera gotujemy na parze. Wymienione warzywa oraz ogórki kroimy w drobną kostkę. Pora dokładnie myjemy i drobno siekamy. Groszek osączmy z zalewy. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i dokładnie mieszamy.

Smacznego!

file1266835357



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...