Sałatka multijarzynowa

22 lutego 2010, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

4 średnie ziemniaki

4 średnie marchewki

4 średnie pietruszki

20 dkg korzenia selera

1 średni por

1 puszka groszku konserwowego

5 średnich ogórków konserwowych

8 jajek

5 łyżek majonezu

2 łyżki oleju słonecznikowego

1 łyżeczka musztardy Dijon

1 łyżeczka soli

1 łyżeczka czarnego mielonego pieprzu

Ziemniaki gotujemy w mundurkach (do miękkości), gdy zupełnie ostygna – obieramy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Marchew, pietruszkę i korzeń selera gotujemy na parze. Wymienione warzywa oraz ogórki kroimy w drobną kostkę. Pora dokładnie myjemy i drobno siekamy. Groszek osączmy z zalewy. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i dokładnie mieszamy.

Smacznego!

file1266835357