Sałatka morska na słodko

9 stycznia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Tę sałatkę polecam smakoszom rybnych specjałów, sałatka posiada lekko słodkawy smak:

1) pół kilograma filetów z ryby morskiej
2) pół szklanki ryżu białego
3) 1/2 szklanki soku brzoskwiniowego
4) 2 małe cebulki
5) 4 brzoskwinie z puszki
6) 4 łyżki majonezu
7) kostka bulionu warzywnego
8) łyżka orzeszków ziemnych
9) 3 łyżeczki curry
10) sół, pieprz
11) 2 łyżki jogurtu naturalnego

Ryż ugotuj na sypko, jak wystygnie wymieszaj z sokiem brzoskwiniowym i dwiema łyżeczkami curry. Kostkę bulionową rozpuść w dwóch szklankach wrzącej wody. Umyte filety rybne zalej bulionem wazrywnym, dodaj kilka kropli soku cytrynowego i gotuj około 15 minut na małym ogniu. Brzoskwienie zmiksuj lub pokrój w drobna kostkę, dodaj posiekaną cebulkę, jogurt, majonez, curry, skórkę i sok z cytryny, wymieszaj i dopraw do smaku. Orzeszki zrumień lekko na suchej patelni. Ryż i pokrojoną rybę ułóż na półmisku, polej sosem i posyp orzeszkami.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺
Gorące smaki lata - konkurs z marką…
U mnie są tylko stalowe garnki, a patelni nie używam wcale...