Lekka sałatka grecka

31 października 2011, dodał: dietetyk medyczny
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 1 pomidor lub poza sezonem garść pomidorków koktajlowych
– 1 mały ogórek,

– 1/2 papryki,

– łyżka oliwek czarnych,

– ¼ opakowania sera feta (50 g),

– oliwa z oliwek (1 łyżeczka), pieprz, koperek, ocet winny, kilka liści świeżej bazylii

Sposób przyrządzania:

pomidory, paprykę, ogórki i fetę drobno pokroić w kostkę. Oliwki przekroić na połówki.

Zrobić sos: oliwę wymieszać z posiekaną pietruszką i kilkoma kroplami octu winnego, doprawić pieprzem, wymieszać razem z posiekaną bazylią. Wierzch sałatki posypać posiekanym koperkiem.

file1304007724



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...