Sałatka brzoskwiniowo-gruszkowa

16 lipca 2012,
dodał: Joanna
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

6 brzoskwiń

6 gruszek

3 łyżki soku z cytryny

3/4 szklanki cukru

2 szklanki wody

1/2 łyżeczki cynamonu

1/2 szklanki galaretki najlepiej porzeczkowej

6 liści włoskiej sałaty

Umyć i pokroić owoce, następnie skropić je sokiem z cytryny i schłodzić do lodówki na ok. 1 godzinę. W garnuszku rozpuścić cukier w wodzie i dodać galaretkę oraz cynamon. Zagotować, zmniejszyć ogień i powoli odparować do 1/3 objętości. Ostudzić.Ułożyć na talerzyku liście sałaty, dodać owoce i polać powstałym sosem.



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.