Sałatka brzoskwiniowo-gruszkowa

16 lipca 2012, dodał: Joanna
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

6 brzoskwiń

6 gruszek

3 łyżki soku z cytryny

3/4 szklanki cukru

2 szklanki wody

1/2 łyżeczki cynamonu

1/2 szklanki galaretki najlepiej porzeczkowej

6 liści włoskiej sałaty

Umyć i pokroić owoce, następnie skropić je sokiem z cytryny i schłodzić do lodówki na ok. 1 godzinę. W garnuszku rozpuścić cukier w wodzie i dodać galaretkę oraz cynamon. Zagotować, zmniejszyć ogień i powoli odparować do 1/3 objętości. Ostudzić.Ułożyć na talerzyku liście sałaty, dodać owoce i polać powstałym sosem.



FORUM - bieżące dyskusje

Wattpad - korzystacie?
Ja ciągle korzystam z wymian książek, jednak papierowe są najlepsze dla mnie.
Gdzie nocować w podróżach objazdowy…
A może z air b'n'b? To też fajna opcja w większych miastach.
Koszt ślubu i wesela na 100 osób?
Wreszcie ludzie się opamiętali z zapraszaniem dawno nie widzianej rodziny i tylko najbliżsi...
Przyjęcie do przedszkola a szczepie…
Oj, niedługo już się skończy samowolka, do żłobka i przedszkola nie przyjmą i...