Sałata z kurczakiem – dieta zielona
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
pierś z kurczaka
sałata lodowa lub rzymska
2 ząbki czosnkuoliwa z oliwek
puszka kukurydzy
puszka czerwonej fasoli
pomidory koktajlowe
świeży ogórek
sałata lodowa lub rzymska
2 ząbki czosnkuoliwa z oliwek
puszka kukurydzy
puszka czerwonej fasoli
pomidory koktajlowe
świeży ogórek
przyprawy.
Przygotowanie:
Porwaną sałatę należy zmieszać z kukurydzą, fasolą, pomidorkami i ogórkiem. Kurczaka kroimy w kostkę, marynujemy z czosnkiem, oliwą z oliwek i przyprawami. Pieczemy w piekarniku ok. 10 min. w 180o. Warzywa polewamy sosem winegret (4 łyżki oleju słonecznikowego, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżka octu winnego, 1 łyżeczka posiekanej zielonej pietruszki, 1 łyżeczka musztardy, sól, cukier i pieprz do smaku) i na sałatę kładziemy kurczaka.
fotka: red.