Ryż z pysznym sosem
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
- 200 g ryżu
- 40 dag mięsa mielonego
- 2 cebule
- 1/2 szklanki mleka
- 1 łyżeczka masła
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- 1 bułka
- 1 łyżka dżemu morelowego
- 2 łyżki płatków migdałowych
- 1 łyżeczka curry
Ryż ugotować na sypko. Pokroić cebulę w kostkę i zeszklić na maśle. Kromkę chleba namoczyć w 125 ml mleka, wycisnąć porwać na małe kawałki i dodać do cebuli.
Ocet, marmoladę, curry, sol, pieprz i migdały dodać na patelnie i dobrze wymieszać. Dodać mięso mielone i podsmażyć aż mięso będzie w całości brązowe. Mięso wyłożyć na ryż. Podawać.