Ryż z jabłkiem i śmietaną

6 marca 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

3 jabłka
1 łyżeczka cukru
1 torebka ryżu
śmietana gęsta
cukier do śmietany

Ryż ugotować w osolonej wodzie, odsączyć. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce, uprażyć na odrobinie wody przez kilka minut. Posłodzić jeżeli jabłko nie jest słodkie. Śmietanę wymieszać z cukrem i odrobiną cukru waniliowego. Włożyć porcję ryżu na talerz, polać śmietaną z cukrem, obok położyć prażone jabłko. Można posypać odrobiną cynamonu.

file1267885923



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Żubrówka czy Luksusowa na imprezę?…
Ja nie piję wódki, więc się nie wypowiem która lepsza. Ja na imprezę...
Jaki utrwalacz do pazknoci ???
Utwardzacz może być stosowany jako baza pod kolorowy lakier lub samodzielnie, jako preparat odżywczy....
Niechęć do macierzyństwa
W takim uproszczonym schemacie myślenia nie mieszczą się inne powody, z jakich ktoś...
pasemka na czarne włosy
Pasemka na czarnych włosach mogą być subtelne i naturalne, na przykład w kolorze średniego...