Ryż z czerwoną cebulą

16 września 2013,
dodał: snoove
Artykuł zewnętrzny

Składniki

1 łyżka oleju roślinnego
1 czerwona cebula, drobno posiekana
200 g (1 szklanka) długoziarnistego białego ryżu
1 łyżeczka czarnego mielonego pieprzu
500 ml (2 szklanki) bulionu z kurczaka

Przygotowanie

Rozgrzać olej w rondlu na średnim ogniu i podsmażyć na nim cebulę,
aż będzie prawie miękka. Dodać ryż i kontynuować smażenie,
aż ryż pokryje się olejem. Gdy cebula zmięknie zupełnie,
a ryż się lekko przysmaży, doprawić pieprzem i dodać bulion.
Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do minimum,
przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut.

file1376563303



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...