Ryż z cielęciną i winogronami | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Ryż z cielęciną i winogronami

21 września 2013, dodał: snoove
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 40 dag cielęciny
– 40 dag winogron
– duża cebula
– pół szklanki gęstej śmietany
– pół szklanki bulionu warzywnego
– szklanka ugotowanego ryżu
– 2 łyżki oleju
– pieprz, sól

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i zrumienić na oleju, dodać posiekaną cebulę, smażyć, aż cebula się zeszkli. Wsypać umyte winogrona, podlać bulionem, dusić 5 minut pod przykryciem. Dodać śmietanę i ugotowany ryż, wymieszać, mocno podgrzać, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Tabletka "po" od 15 roku życia
Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
Podwyżka renty socjalnej
Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...