Rybka w galarecie

3 grudnia 2009, dodał: mamaczarka
Artykuł zewnętrzny
  • 1 kg filetów rybnych
  • 2 cytryny
  • 1 koper zielony
  • żelatyna 1 duza Gelwe
  • 2 litry rosołu warzywnego klarownego
  • tarta bułka
  • jajko
  • sól
  • pieprz
  • olej do pieczenia

Filety z ryby posolić popieprzyć obtoczyć w rozbitym jajku i tartej bułce. Filety smażyć na rozgrzanej patelni na złoty kolor. Gdy filety będą złote studzimy je. Zimne układamy na półmisku przekładamy plastrami cytryny i kawałkami zielonego koperku . Żelatynę rozrabiamy w wodzie dodajemy do rosołku .Wszystko zalewamy. Ilość żelatyny i rosołku zależny od wielkości, głębokości półmiska ..

file1259843928



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz