Ryba ze smażoną cytryną

30 grudnia 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 80 dag filetów z ryby
  • sok z cytryny
  • sól
  • jajko
  • 1/3 szklanki mleka
  • 2-3 łyżki mąki
  • 2 łyżki oleju
  • 2 cytryny
  • 2 łyżki masła

Rybę opłukać, skropić sokiem z cytryny, posolić odstawić na kilka minut.
Z jajka, mąki, mleka i szczypty soli przygotować gęste ciasto naleśnikowe.
Na patelni rozgrzać olej, filety rybne osączyć z soku, zanurzać w cieście i układać na gorącym oleju. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Sparzone cytryny pokroić w plasterki i smażyć na maśle, ułożyć na półmisku z rybą.



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać części facetów do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D