Ryba w warzywach

10 marca 2010, dodał: Yoko-Ono
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 2 pstrągi, po pół szklanki mąki i tartej bułki, 1 jajko, 1 cytryna i sok z połówki cytryny, oregano i rozmaryn, sól, pieprz, 2 łyżki masła, olej, po 20 dkg. kiszonej i białej kapusty, 2 marchewki, 1 cebula, natka pietruszki.

Rybę sprawić, opłukać, pokroić w dzwonka i skropić sokiem z cytryny. Mąkę wymieszać z oregano i rozmarynem. Jajko ubić widelcem i dodać do niego pieprz i sól. Kawałki ryby panierować kolejno w mące, jajku i tartej bułce, a następnie kłaść na rozgrzany olej i smażyć ok. 10 min. Kiszoną kapustę pokroić, poddusić na oleju 5 min., dodać posiekaną cebulę, poszatkowaną białą kapustę i startą na tarce marchew. Warzywa dusić razem przez 10 min., przyprawiając wg uznania. Usmażoną rybę skropić roztopionym masłem, obłożyć warzywami, przybrać cytryną i natką pietruszki.

file1268209134



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...